De grote biebBoys zomer-challenge!

De grote BiebBoys zomerchallenge 2023

Wil je volgend jaar ook (weer) mee doen?! 
Meld je aan om op de hoogte te blijven.

De BiebBoys zijn terug met de
Grote BiebBoys Zomerchallenge!

Ook deze zomer dagen de BiebBoys alle leerlingen van groep 3 t/m 8 uit om tijdens de zomervakantie met boeken en lezen bezig te zijn. Dit jaar proberen de BiebBoys tijdens de zomer hun talenten in te zetten om wereldrecords te verbreken. Maar ze kunnen wel wat hulp gebruiken. 

Thema 2022

Deze keer wordt de Zomerchallenge gekoppeld aan verschillende talenten die kinderen kunnen hebben. Idee daarachter is dat de challenge zoveel mogelijk kinderen aanspreekt.

De 10 talenten:
tuinieren · speuren · muziek · sport · lezen · kunst · proefjes · koken · dansen · schrijven

De grote BiebBoys zomerchallenge

BiebBoys in de klas

Materiaal:
– Lesbrief
– Video

De start vindt plaats in de klas. Leerkrachten kijken samen met hun leerlingen naar de video van de BiebBoys in de klas. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het bijbehorende lespakket. Alle kinderen krijgen de Grote BiebBoys Zomerchallenge-poster en het stickervel mee naar huis.

Bekijk hieronder de video van de campagne van 2022.
En hier het hele lespakket!

BiebBoys thuis en in de bibliotheek

Materiaal:
– Poster
– Stickervel

Op de poster laten de BiebBoys op verschillende plekken hun talenten zien. Er staan tien toffe challenges en leesopdrachten op, voor thuis én voor in de bibliotheek. Maar daar blijft het niet bij, er komt ook een Bibendo Mysteriespel online waarbij  de leerlingen een raadsel in de bibliotheek moeten oplossen.

Bekijk hieronder de poster van de campagne van 2022.

Promotie handleidingen

Hoe promoot je de campagne bij scholen en in de vestiging?

Als onderdeel van de Toolkit ontvangen bibliotheken twee handleidingen:

  • Handleiding educatie: Informatie over welke kanalen en middelen je in kunt zetten om de campagne onder de aandacht te brengen bij de scholen in je werkgebied (banners, promoteksten en tips).
  • Handleiding vestigingen: In de vestiging kunnen 2 challenges afgerond worden (optioneel met cadeautje). Hoe promoot je dit? En de campagne in het algemeen? Indien je ook in de vestiging de campagne wilt promoten, naast het onderwijs, vind je daar in deze handleiding ook tips en materiaal ter promotie voor (drukwerk, give-aways, online beeldmateriaal).

Enthousiast over dit leerzame programma?

Bestellen?!

Mail dan naar:
doemee@biebboys.nl

BiebBoys in de klas!