Kinderboekenweek 2023 geopend door Sanne Rooseboom, Yvonne Jagtenberg, Iven Cudogham en de BiebBoys

Zojuist is de Kinderboekenweek feestelijk geopend door Sanne Rooseboom (auteur van het Kinderboekenweekgeschenk) en Yvonne Jagtenberg (maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek). Passend bij de het thema Bij mij thuis was de officiële start dit jaar in een buurthuis vol enthousiaste kinderen. De Kinderboekenweek loopt t/m zondag 15 oktober.

Bij de start trad natuurlijk ook Kinderen voor Kinderen op met de single ‘Bij mij thuis’. Iven Cudogham, die de tekst van dit lied schreef, was ook aanwezig. De presentatie lag in handen van de BiebBoys.

De opening is het startschot voor evenementen in boekhandels, bibliotheken en scholen door het hele land. Kijk voor de tournees van Sanne Rooseboom en Yvonne Jagtenberg op hebban.nl/kinderboekenweek/tournee. Sanne Rooseboom schreef het Kinderboekenweekgeschenk Ravi en de laatste magie. Dit geschenk krijg je cadeau van de boekhandel bij besteding van € 13,50 aan kinderboeken. Yvonne Jagtenberg maakte dit jaar het Prentenboek van de Kinderboekenweek, genaamd Mijn huis is jouw huis. Het Prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor slechts € 8,25 verkrijgbaar.

Eveline Aendekerk, directeur CPNB: ‘De Kinderboekenweek is de vrolijkste week van het jaar van Nederland én heel belangrijk voor het boekenvak. Uit nieuw onderzoek blijkt dat de Kinderboekenweek de derde plaats heeft in sterkste merken van de Nederlandse boekensector. Een bijzondere plek voor een campagne van ruim een week en daar zijn we dan ook heel trots op. Het onderzoek noemt de Kinderboekenweek een onmisbaar uithangbord en daarom gaan we samen met alle boekhandels, bibliotheken en uitgeverijen er weer vol voor met dit geweldige Kinderboekenweekgeschenk en prachtige Prentenboek van de Kinderboekenweek.

(Geschreven door: Jelmer de Haas)
(Foto: Jelmer de Haas)
Origineel CPNB

Leave a Comment

BiebBoys in de klas!