Het Grote BiebBoys Zomerchallenge lespakket + Expeditieboek

Het is weer zover! Deze zomer dagen de BiebBoys, in samenwerking met de KB, alle leerlingen van groep 5 t/m 8 uit om tijdens de zomervakantie met boeken en lezen bezig te zijn. 

Dit jaar gaan de BiebBoys op spionnen expeditie. De grootste vijand van de BiebBoys, de Antilezer, laat met zijn nieuwe uitvinding boeken verdwijnen. Het is aan de BiebBoys om dit te stoppen. Daar kunnen de BiebBoys wel wat hulp bij gebruiken.

De Grote BiebBoys Zomerchallenge start ook dit jaar weer in de klas. Leerkrachten kijken samen met hun leerlingen naar de video van de BiebBoys. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het bijbehorende lespakket. Alle leerlingen krijgen daarna het BiebBoys Expeditieboek mee naar huis. Dit staat vol met toffe challenges, puzzels, weetjes en boekentips. Zo kunnen de kinderen de BiebBoys helpen de Anti-lezer te stoppen.

En daar blijft het niet bij, er komt ook een toffe BiebBoys giveaway die leerlingen exclusief kunnen ophalen in de bibliotheek. Daarnaast krijgen de kinderen toegang tot online boeken via de QR-codes in het Expeditieboek. Zo worden de leerlingen gestimuleerd om deze zomer weer door te lezen. Uitgerust met de Grote BiebBoys Zomerchallenge hoeft niemand zich te vervelen!

Heb je interesse? Laat het ons weten en stuur een mail naar doemee@biebboys.nl. Je ontvangt dan van ons de digitale toolkit voor de promotie richting de scholen.

Ben je van een school? Neem dan eerst contact op met je plaatselijke bibliotheek. Geef ben hen je interesse aan. Doet jouw bibliotheek niet mee? Stuur dan een mail naar doemee@biebboys.nl , dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

De planning en deadlines

29 februari van 15:00 tot 16:00: het webinar waar we meer informatie delen over de Grote BiebBoys Zomerchallenge en je direct je vragen kan stellen. Meld je aan via doemee@biebboys.nl. – je kunt verder naar onder het webinar terugkijken.

29 februari: start promotie richting scholen – met behulp van onze digitale toolkit; scholen hebben vervolgens de tijd om het aantal deelnemende klassen door te geven.

— 30 april: uiterlijke besteldata – doorgeven aantal deelnemende klassen.

— half – eind mei: levering drukwerk: ExpeditieBoeken en give-aways! (definitieve datum wordt nog gecommuniceerd)

— 1 juni: BiebBoys Zomerchallenge video klaar + lespakket

Veel gestelde vragen

Hieronder kan je het webinar van 29 februari terugkijken. Daarnaast kun je je interesse doorgeven via doemee@biebboys.nl en dan ontvang je van ons de digitale toolkit voor de promotie richting de scholen.

Uiterlijk 30 april ontvangen we graag het aantal deelnemende klassen via het formulier onder aan deze pagina en dat is daarmee ook de uiterste aanmelddatum voor de campagne.

Een klassenpakket voor 30 leerlingen, €25 per klas, dat bestaat uit:

Voor in de klas:
• (Online) promotie toolkit richting scholen
• Video van de BiebBoys
• Lespakket met lesbrief en lesmaterialen (digitaal)
• 30x Grote BiebBoys Zomerchallenge SpionnenExpeditieBoek met uitdagende challenges, boekentips, leuke weetjes en grappige stickers (A5 formaat, 18 pagina’s + stickervel)

Voor in de bieb:
• (Online) promotie toolkit voor je vestiging/sociale media (promotieteksten en beelden)
• Ontwerpbestand voor het speurspel (zelf af te drukken)
• Ontwerpbestand voor de BiebBoys-beachflag
• 20x BiebBoys give-away (per pakket/klas, voor in de vestiging)

Optioneel:
• Extra give-aways voor in de bibliotheekvestiging, 50 stuks: €6

Je krijgt toegang tot:
• een toolkit die ingezet kan worden om het onderwijs te enthousiasmeren.
• een toolkit om de campagne te promoten richting de eindgebruiker via je eigen website, narrowcasting, sociale media en nieuwsbrief.

In de toolkit voor het onderwijs zit ook een opzet voor het vragen van een bijdrage aan de drukkosten per klas van de deelnemende scholen.

✓ 29 februari van 15:00 tot 16:00: het webinar waar we meer informatie delen over de Grote BiebBoys Zomerchallenge en je direct je vragen kan stellen. Meld je aan via doemee@biebboys.nl

✓ 29 februari: start promotie richting scholen – met behulp van onze digitale toolkit; scholen hebben vervolgens de tijd om het aantal deelnemende klassen door te geven.

✓ 30 april: uiterlijke besteldata – doorgeven aantal deelnemende klassen.

✓ half – eind mei: levering drukwerk: ExpeditieBoeken en give-aways! (definitieve datum wordt nog gecommuniceerd)

✓ 1 juni: BiebBoys Zomerchallenge video klaar + lespakket

  • Een klassenpakket voor 30 leerlingen, incl. 20 BiebBoys give-away tattoos voor in de vestiging: €25
  • Extra 50 tatoeages als BiebBoys Give-Away: €6

Alle prijzen zijn incl. verzending en excl. btw.

Je kunt ervoor kiezen om de kosten van € 25 per klas door te berekenen aan scholen in je werkgebied. Ons advies is om een bedrag te kiezen tussen € 15 en € 20.

Voorbeeld: Bibliotheek Gelderland Zuid biedt de campagne gratis aan voor het onderwijs met een Bibliotheek op school. Aan reguliere scholen vragen ze deelnamekosten van € 20 per klas.

Bekijk het Zomerchallenge webinar

Je kan nu het webinar van 29 februari terugkijken. We vertellen je wat wij en de KB willen bereiken met de Zomerchallenge, geven je alvast een kijkje in enkele challenges en beantwoorden enkele vragen.

Doe mee en plaats je bestelling (voor bibliotheken)

Vul het formulier hieronder in om de BiebBoys zomerchallenge te bestellen. Na het invullen gaan we aan de slag om jouw bestelling te verwerken en ontvang je van ons de komende dagen een bevestiging.

We hebben de gegevens nodig om je bestelling juist te verwerken, om de bestelling en om de factuur versturen. Na de bestelling sturen we de factuur door naar het opgegeven emailadres.

Het doorgeven van je bestelling kan tot uiterlijk 30 april.

Ben je van een school? Neem dan eerst contact op met je plaatselijke bibliotheek. Geef ben hen je interesse aan. Doet jouw bibliotheek niet mee? Stuur dan een mail naar doemee@biebboys.nl , dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Heb je vragen over het invullen van het formulier? Stuur een mailtje naar doemee@biebboys.nl en we helpen je graag!

Deze bibliotheken doen al mee!

    Verzendgegevens

    Factuurgegevens

    BiebBoys in de klas!