Het Grote BiebBoys Zomerchallenge lespakket + Expeditieboek

Het is weer zover! Deze zomer dagen de BiebBoys, in samenwerking met de KB, alle leerlingen van groep 5 t/m 8 uit om tijdens de zomervakantie met boeken en lezen bezig te zijn. 

Dit jaar gaan de BiebBoys op spionnen expeditie. De grootste vijand van de BiebBoys, de Antilezer, laat met zijn nieuwe uitvinding boeken verdwijnen. Het is aan de BiebBoys om dit te stoppen. Daar kunnen de BiebBoys wel wat hulp bij gebruiken.

De Grote BiebBoys Zomerchallenge start ook dit jaar weer in de klas. Leerkrachten kijken samen met hun leerlingen naar de video van de BiebBoys. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het bijbehorende lespakket. Alle leerlingen krijgen daarna het BiebBoys Expeditieboek mee naar huis. Dit staat vol met toffe challenges, puzzels, weetjes en boekentips. Zo kunnen de kinderen de BiebBoys helpen de Anti-lezer te stoppen.

En daar blijft het niet bij, er komt ook een toffe BiebBoys giveaway die leerlingen exclusief kunnen ophalen in de bibliotheek. Daarnaast krijgen de kinderen toegang tot delen van boeken online via de QR-codes in het Expeditieboek. Zo worden de leerlingen gestimuleerd om deze zomer weer door te lezen. Uitgerust met de Grote BiebBoys Zomerchallenge hoeft niemand zich te vervelen.

 

Social Media tijdens de zomervakantie

Ook in de zomervakantie blijven de BiebBoys actief op Instagram. Bijvoorbeeld door het delen van snippets uit de aflevering en andere leuke beelden. Daarin zoeken we ook de interactie met jou. Dus als je post over De Grote Zomerchallenge, wil je ons dan taggen @debiebboys? Dan kunnen we ook weer op jou reageren en nog meer kinderen stimuleren om mee te doen.

Je kan bijvoorbeeld leuke video’s maken met tatoeages opplakken, medewerkers (of als je toestemming hebt van kinderen) die het speurspel spelen of hoe gaaf jullie bibliotheek eruit ziet tijdens de zomer.

De planning en deadlines

29 februari van 15:00 tot 16:00: het webinar waar we meer informatie delen over de Grote BiebBoys Zomerchallenge en je direct je vragen kan stellen. Meld je aan via doemee@biebboys.nl. – je kunt verder naar onder het webinar terugkijken.

29 februari: start promotie richting scholen – met behulp van onze digitale toolkit; scholen hebben vervolgens de tijd om het aantal deelnemende klassen door te geven.

 30 april: uiterlijke besteldata – doorgeven aantal deelnemende klassen.

23 mei: levering drukwerk: ExpeditieBoeken en give-aways! 

— 1 juni: BiebBoys Zomerchallenge video klaar + lespakket

Veel gestelde vragen

Een klassenpakket voor 30 leerlingen, € 25 per klas, dat bestaat uit:

Voor in de klas:
• (Online) promotie toolkit richting scholen
• Video van de BiebBoys
• Lespakket met lesbrief en lesmaterialen (digitaal)
• 30x Grote BiebBoys Zomerchallenge SpionnenExpeditieBoek met uitdagende challenges, boekentips, leuke weetjes en grappige stickers (A5 formaat, 18 pagina’s + stickervel)

Voor in de bieb:
• (Online) promotie toolkit voor je vestiging/sociale media (promotieteksten en beelden)
• Ontwerpbestand voor het speurspel (zelf af te drukken)
• Ontwerpbestand voor de BiebBoys-beachflag
• 20x BiebBoys give-away (per pakket/klas, voor in de vestiging)

Optioneel:
• Extra give-aways voor in de bibliotheekvestiging, 50 stuks: € 6

Je krijgt toegang tot:
• een toolkit die ingezet kan worden om het onderwijs te enthousiasmeren.
• een toolkit om de campagne te promoten richting de eindgebruiker via je eigen website, narrowcasting, sociale media en nieuwsbrief.

In de toolkit voor het onderwijs zit ook een opzet voor het vragen van een bijdrage aan de drukkosten per klas van de deelnemende scholen.

✓ 29 februari van 15:00 tot 16:00: het webinar waar we meer informatie delen over de Grote BiebBoys Zomerchallenge en je direct je vragen kan stellen. Meld je aan via doemee@biebboys.nl

✓ 29 februari: start promotie richting scholen – met behulp van onze digitale toolkit; scholen hebben vervolgens de tijd om het aantal deelnemende klassen door te geven.

✓ 30 april: uiterlijke besteldata – doorgeven aantal deelnemende klassen.

✓ 23 mei: levering drukwerk: ExpeditieBoeken en give-aways! 

✓ 1 juni: BiebBoys Zomerchallenge video klaar + lespakket

  • Een klassenpakket voor 30 leerlingen, incl. 20 BiebBoys give-away tattoos voor in de vestiging: € 25
  • Extra 50 tatoeages als BiebBoys Give-Away: € 6

Alle prijzen zijn incl. verzending en excl. btw.

Je kunt ervoor kiezen om de kosten van € 25 per klas door te berekenen aan scholen in je werkgebied. Ons advies is om een bedrag te kiezen tussen € 15 en € 20.

Voorbeeld: Bibliotheek Gelderland Zuid biedt de campagne gratis aan voor het onderwijs met een Bibliotheek op school. Aan reguliere scholen vragen ze deelnamekosten van € 20 per klas.

Bekijk het Zomerchallenge webinar

Je kan nu het webinar van 29 februari terugkijken. We vertellen je wat wij en de KB willen bereiken met de Zomerchallenge, geven je alvast een kijkje in enkele challenges en beantwoorden enkele vragen.

Doe mee en plaats je bestelling (voor bibliotheken)

Het doorgeven van je bestelling kon tot uiterlijk 30 april. Als alles mee zit, organiseren we in de zomer van 2025 de volgende editie van De Grote BiebBoys Zomerchallenge. Heb je interesse? Stuur ons alvast een mailtje op doemee@biebboys.nl en we houden je op de hoogte!

Deze bibliotheken doen mee!

BiebBoys in de klas!