Biebboys voor bibliotheken!

BiebBoys Joran Floor, Kees Meulendijks en onmisbare schakel Petra Mackenbach zijn educatiemedewerkers bij de Bibliotheek Gelderland Zuid. Zij zetten zich volledig in om telkens weer een video met bijbehorend lespakket te ontwikkelen. Wat is hun doel? Leesbevordering en leesplezier voor leerlingen van groep 5 t/m 8. Een duurzame verandering teweegbrengen bij leerkrachten. Leerlingen telkens op een positieve manier in aanraking laten komen met lezen, boekensmaak én mediawijsheid.

Aan de slag! Stappenplan
Ben je enthousiast en wil je het onderwijs (groep 5 t/m 8) graag kennis laten maken met de BiebBoys? 

  1. Elke maand is er een nieuwe video met bijbehorend lespakket beschikbaar via de website www.biebboys.nl. Naast de video bestaat het lespakket uit een lesbrief (PDF) en de bijbehorende lesmaterialen.
  2. Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief met updates. Zo blijf je altijd op de hoogte van alles rondom de BiebBoys zoals nieuwe materialen en nieuwtjes.
  3. We begrijpen dat het fijn is om vooraf te weten aan welk thema de BiebBoys werkt. We informeren je in het vervolg graag voorafgaand:
    • 4 weken voor de nieuwe video en het lespakket staat een korte tekst met informatie over het thema klaar. Dit kun je dan tijdig met de scholen communiceren. De informatie vind je in de MarCom toolkit.
    • 2 weken voor de nieuwe video en het lespakket staat een volle MarCom toolkit voor je klaar.

Volg ons!

BiebBoys in de klas!