#hierniet

Groep 5 t/m 8

De BiebBoys zijn gevraagd om als #hierniet-helden online grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan. In hun crisiscentrum komen alle meldingen binnen. Maar het gaat niet zo goed, er komen te veel meldingen binnen. Dan verzinnen Kees en Joran een oplossing: #hierniet-heldenbot. Kan deze robot de BiebBoys helpen om #hierniet te zeggen tegen vervelend online gedrag? 

Maak samen jouw klas ook #hierniet-proof!

In deze les gaan leerlingen in gesprek over wat grenzen zijn. Voor iedereen ligt de grens ergens anders maar wat is jouw grens? En wat is een maatschappelijke grens? Met stellingen van de BiebBoys verkennen de leerlingen online grenzen. Elke dag van de week krijgen leerlingen een kleine challenge mee. Verdien samen het #hierniet-certificaat van de BiebBoys! 

Deze les sluit aan bij het thema van de week van de mediawijsheid 2023 maar is op elk moment van het schooljaar uitvoerbaar. 

 

Naast de video bestaat het lespakket uit een lesbrief (PDF), een #hierniet PowerPoint (.ppt), een Actielijst-poster(PDF), #hierniet werkblad(PDF) en een #hierniet certificaat(PDF).
Ook is er weer een Thuisopdracht (PDF) die je de leerlingen mee kunt geven om thuis te doen.

BiebBoys op youtube

Downloads

Download hier alle materialen uit het lespakket

BiebBoys in de klas!