Leesbrillen

Groep 5 t/m 8

Er wordt een pakketje voor Joran bezorgd in de studio van de BiebBoys met daarin een heleboel leesbrillen. Terwijl Kees vertelt over de toffe boeken die hij de laatste tijd heeft gelezen probeert Joran de leesbrillen stiekem uit. Wow dat is vet, door de leesbrillen wordt de beleving van de boeken wel heel levensecht voor Kees. En soms ook een tikkie gevaarlijk…

In de les staan minilesjes voor het vrij lezen centraal. Door vooraf een leesvraag te stellen duiken leerlingen met een andere “leesbril” een boek in. Na het vrij lezen wordt de leesvraag kort nabesproken. Wat doet een leesvraag met de beleving en de focus van de leerlingen?

Een minilesje is een leesmotiverende activiteit die bijdraagt aan de begrijpend-leesontwikkeling, leesplezier en leesbeleving. Deze minilesjes zijn bij elk vrij lees moment in te zetten. De leesvragen kunnen ook ingezet worden om te praten over een (voor) gelezen tekst of boek.

Naast de video bestaat het lespakket uit een lesbrief (PDF) en een Leesbrillen PowerPoint (.ppt) met daarin leesvragen gebaseerd op die van Aiden Chambers.

Ook is er weer een Thuisopdracht (PDF) die je de leerlingen mee kunt geven om thuis te doen.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

BiebBoys beschuldigd!

Meer informatie over het boek en leuke extra’s?

BiebBoys op youtube

Downloads

Download hier alle materialen uit het lespakket

BiebBoys in de klas!