Wikken en Wegen

Groep 5 t/m 8

Joran irriteert zich vreselijk aan Kees en besluit de studio in tweeën te delen. Daar is Kees het totaal niet mee eens en de ruzie loopt volledig uit de hand. Voordat ze het weten staan de BiebBoys tegenover elkaar in de rechtszaal met hun advocaten. Wat zal de rechter beslissen? Is dit het einde van de BiebBoys?

In de les staat één van de arresten uit het boek Wikken en Wegen centraal. De leerlingen gaan zelf een rechtszaak over dit arrest na spelen. Vanuit de rol die ze hebben gekregen gaan de leerlingen met de rijke tekst aan de slag en argumenten verzamelen om hun zaak kracht bij te zetten.

Deze les past binnen effectief leesonderwijs en kan ingezet worden bij lessen over burgerschap, drama en/of begrijpend lezen.

Naast de video bestaat het lespakket uit een lesbrief (PDF), drie rolkaarten (PDF) en de wikken en wegen PowerPoint (.ppt) en een hoofdstuk uit het boek Wikken en Wegen (PDF).

Het hoofdstuk dat wordt gebruikt komt uit het boek Wikken en Wegen. Lieshout, van Ted al. (2021) Wikken en Wegen Leneon Media.

Ook is er weer een Thuisopdracht (PDF) die je de leerlingen mee kunt geven om thuis te doen. 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

BiebBoys beschuldigd!

Meer informatie over het boek en leuke extra’s?

BiebBoys op youtube

Downloads

Download hier alle materialen uit het lespakket

BiebBoys in de klas!