Wil je ons helpen de BiebBoys te verbeteren door het invullen van deze enquête? Het duurt ongeveer 5 minuten en je maakt kans op 1 van de 3 boekenbonnen ter waarde van 25 euro.

BiebBoys Story

Groep 5 t/m 8

Kees heeft bedacht een om samen met Joran een BiebBoys tijdschrift te maken om boeken te promoten. Maar niet een tijdschrift met boekentips maar met interviews en verhalen over personages uit boeken. Als echte journalisten gaan de BiebBoys zich verdiepen in boekkarakters. Maar Joran gaat er met Kees zijn idee van door en geeft wel een heel smeuïge draai aan.

In de les staat voorlezen, denken, praten en schrijven over boeken centraal. Door met leerlingen vanuit al deze invalshoeken met het personage van een voorgelezen verhaal bezig te zijn vergroot dit de leesmotivatie, leesbegrip en leesbeleving. Maar ook zijn leerlingen bezig met schrijfvaardigheid en woordenschat vergroten.

De karakter-story challenge is gebaseerd op de werkwijze van het karakterwiel en deze werkvorm sluit aan bij effectief leesonderwijs. Waarbij leerlingen leren om actief met teksten om te gaan en zo betekenis te verlenen aan een rijke tekst door het (voor)lezen, interactie met medeleerlingen, reflecteren en schrijven over de tekst. Door het opschrijven krijgen gedachten vorm en leren leerlingen woorden te vinden voor gevoelens, gedachtes en leesbelevingen.

Deze les kan de leerkracht uitvoeren bij elk thema en voorleesboek die hij aan het voorlezen is.

Naast de video bestaat het lespakket uit een lesbrief (PDF) en een Karakter Werkblad (PDF).
Ook is er een Thuisopdracht (PDF) die je de leerlingen mee kunt geven om thuis te doen.

BiebBoys op youtube

Downloads

Download hier alle materialen uit het lespakket

BiebBoys in de klas!